Sposób przygotowania:
Bezowa rozkosz
Białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem i octem, następnie posypujemy cukrem pudrem, lekko mieszamy na jednolitą masę. Napełniamy masą szpryckę z gwiaździstą końcówką i na papierze do pieczenia wyciskamy 6 placuszków o średnicy ok 10 cm, pozostałą część masy małymi porcjami wyciskamy wokół brzegów placuszków. Pieczemy w tem 85oC w lekko uchylonym piekarniku przez 2-3 godziny.
W tym czasie przygotowujemy krem: żelatynę moczymy przez 10 min w zimnej wodzie, borówki myjemy, zostawiamy kilka sztuk to przybrania, resztę rozgniatamy z cukrem, cukrem waniliowym, rumem(można go zastąpić sokiem z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i mieszamy z masą owocową.Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z masą i odstawiamy do schłodzenia. Na koniec rozłożyć masę na torciki i przybrać pozostałymi owocami .
W tym czasie przygotowujemy krem: żelatynę moczymy przez 10 min w zimnej wodzie, borówki myjemy, zostawiamy kilka sztuk to przybrania, resztę rozgniatamy z cukrem, cukrem waniliowym, rumem(można go zastąpić sokiem z cytryny). Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i mieszamy z masą owocową.Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z masą i odstawiamy do schłodzenia. Na koniec rozłożyć masę na torciki i przybrać pozostałymi owocami .