Sposób przygotowania:
Orzechowy torcik Mocca
Orzechy upraż na suchej patelni, obierz ze skórek a potem zmiksuj na mączkę, białko ubij z cukrem dodaj kawę, kakao i mielone orzechy, całość delikatnie połącz. Gotową masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij z niego trzy krążki wielkości małego talerzyka (jeden krążek posyp siekanymi orzechami i oprósz kakaem), bezy susz przez 2 godz w 100 stop .
W misce ubij śmietankę z cukrem i wanilią, kiedy masa zesztywnieje stopniowo dodawaj serek Mascarpone i sypkie Cappuccino.
Tort składaj zaczynając od bezy, na nią wyłóż cienką warstwę masy i przyłóż biszkoptami lekko namoczonymi w alkoholu, biszkopty posmaruj drugą porcją masy i przykryj kolejną bezą (tak samo postępuj przy składaniu drugiej warstwy tortu), gotowe ciasto odstaw do lodówki na 12godz żeby skruszało.
W misce ubij śmietankę z cukrem i wanilią, kiedy masa zesztywnieje stopniowo dodawaj serek Mascarpone i sypkie Cappuccino.
Tort składaj zaczynając od bezy, na nią wyłóż cienką warstwę masy i przyłóż biszkoptami lekko namoczonymi w alkoholu, biszkopty posmaruj drugą porcją masy i przykryj kolejną bezą (tak samo postępuj przy składaniu drugiej warstwy tortu), gotowe ciasto odstaw do lodówki na 12godz żeby skruszało.
Magdalena88
Holly