eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1345]

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna biała kapusta gotowana w małej ilości wody razem z cebulą,pomidorami pelati, smalcem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati

Składniki:

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati

warzywa

  • 1/2 mniejszej białej kapusty
  • 1 puszka pomidorów pelati 4oo g
  • 2 cebule

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati

przygotowanie kapusty

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati
Poszatkować obraną ze zwiędniętych liści.

Kapustę obrać ze zwiędniętych liści i poszatkować.

przygotowanie cebuli

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati
Pokroić w kostkę obrane z łupinek cebule.

Cebule obrać z łupinek i pokroić.

przygotowanie pomidorów

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati
Pomidory pokroić po wyjęciu z zalewy i zalać.

Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić. Dodać do zalewy.

przygotowanie kapusty

Biała kapusta Eli z pomidorami pelati
Do kapusty dodać wszystkie składniki bez mąki i octu i ugotować w szklance wody.

Do garnka włożyć poszatkowaną kapustę, dodać pomidory z zalewą, cebulę, smalec ze skwarkami, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.

Wlać szklankę wody i gotować aż kapusta będzie miękka na małym ogniu. Uważać żeby kapusta się nie przypaliła.

Gotową kapustę wymieszać z mąką ,ewentualnie doprawić octem i chwilę przesmażyć.

Smacznego!