Sposób przygotowania:
Biała kapusta Eli ze śliwkamiprzygotowanie składników
Śliwki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć śliwki na połówki i usunąć pestki. Pokroić śliwki w kostkę.
przygotowanie składników cd
Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści i pokroić.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kapusty
Do garnka włożyć kapustę, cebulę, smalec, laskę cynamonu i goździki. Do kapusty wlać 500 ml wody, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Gotować kapustę na małym ogniu aż będzie prawie miękka. uważać żeby się nie przypaliła. Gdy woda się wygotuję dolać jej odrobinę.
przygotowanie kapusty cd
Do prawie miękkiej kapusty dodać pokrojone śliwki i jeszcze razem chwilę gotować.
Smacznego!