Sposób przygotowania:
Biała kapusta Eli ze śliwkamiprzygotowanie składników

Śliwki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć śliwki na połówki i usunąć pestki. Pokroić śliwki w kostkę.
przygotowanie składników cd

Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści i pokroić.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kapusty

Do garnka włożyć kapustę, cebulę, smalec, laskę cynamonu i goździki. Do kapusty wlać 500 ml wody, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Gotować kapustę na małym ogniu aż będzie prawie miękka. uważać żeby się nie przypaliła. Gdy woda się wygotuję dolać jej odrobinę.
przygotowanie kapusty cd

Do prawie miękkiej kapusty dodać pokrojone śliwki i jeszcze razem chwilę gotować.
Smacznego!