Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Biala kielbasa w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Polecam,naprawde pychota.

Biala kielbasa w winie

Składniki:

Biala kielbasa w winie

 

  • 8-10 kawalkow bialej kielbasy
  • 3 lyzki oliwy lub oleju
  • butelka czerwonego wina
  • szklanka czarnych oliwek
  • 3 galazki swiezego rozmarynu lub lyzeczka suszonych igielek

 

Sposób przygotowania:

Biala kielbasa w winie
Kielbase ponakluwac gruba igla i obsmazyc na oleju.Przelozyc do duzego garnka,zalac czerwonym winem,doprawic rozmarynem i gotowac na bardzo malym ogniu,az kielbasa nabierze glebokiego brazowego koloru.Wtedy dodac odsaczone z zalewy oliwki i jeszcze chwile (2-3 minuty)gotowac.Najlepiej podawac ze swieza lub odgrzana w piekarniku bulka.