astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Biała kiełbasa z szalotkami i majerankie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Warto spróbować

Biała kiełbasa z szalotkami i majerankie

Składniki:

Biała kiełbasa z szalotkami i majerankie

 

  • 4 białe kiełbasy,
  • 5 dag boczku,
  • 10 szalotek ( jesli nie mamy to 2 duze cebule lub 4 małe),
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka majeranku,
  • pół łyzeczki mielonego pieprzu,
  • pół łyżeczki vegety.

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z szalotkami i majerankie
Kiełbasę nakłuć wykałaczką. Boczek pokroić w kostkę wysmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć kielbasy , w środek włożyć boczek razem z wytopionym tłuszczem, przekrojone na pół szalotki( jesli mamy dużą cebulę to kroimy w ćwiartki lub ósemki). Szalotki posypujemy vegetą. Wstawiamy odkryte naczynie do nagrzanego piekarnika 180C . Termoobieg 150C. i Smażymy do chwili aż kielbaski będą mialy chrupiącą skorkę. Pod sam koniec smażenia posypujemy danie majerankiem i pieprzem. Doskonale smakuje z surówką z kiszonej kapusty