Sposób przygotowania:
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Namoczone w wodzie suszone grzyby pokroić a wody z grzybów nie wylewać tylko rozpuścić w niej kostkę grzybową a następnie do wywaru dodać pokrojone grzyby, poszatkowaną kapustę, czosnek roztarty z solą i przyprawy.
Całość na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć z każdej strony. Do brytfanki włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Całość piecz około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło.
Całość na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć z każdej strony. Do brytfanki włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Całość piecz około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło.