kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Biała panga na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna panga na ostrrro.Polecam

Biała panga na ostro

Składniki:

Biała panga na ostro

 

  • 50 dag filetów z białej pangi
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 jajko
  • olej
  • łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • łyżeczka papryki chili
  • 5 łyżek mąki krupczatki

Sposób przygotowania:

Biała panga na ostro
Należy przełożyć filety do miski i skropić je sokiem z cytryny i polać octem balsamicznym. Mąkę przyprawić papryką i kurkumą. Na talerzu roztrzepać jajko. Rybę należy panierować najpierw w jajku a potem w mące z przyprawami. Smażyć 3-4 minuty w dobrze rozgrzanym gorącym oleju.Można podawać z cząstką cytryny.

Tagi:

jajko jajka panga