eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1797]

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam białe kiełbaski, które zapiekłam na podduszonych warzywach: fasolce szparagowej, papryce i kalarepie.

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Składniki:

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

przygotowanie składników

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach
Pokroić umytą i osuszoną fasolkę szparagową..

Fasolkę szparagową umyć, osuszyć i usunąć końcówki z łodygą. Fasolkę pokroić.

przygotowanie składników cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach
Opłukane i osuszone papryki pokroić w kostkę.

Z papryk usunąć gniazda nasienne. Papryki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach
Pokroić w kostkę miąższ wydrążony z kalarep do faszerowania.

Miąższ wydrążony z kalarep do faszerowania pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach
Porozcinać kiełbaski wyjęte z opakowania.

Białe kiełbaski wyjąć z opakowania i porozcinać. Cebulę obrać i pokroić dość grubo.

duszenie warzyw

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Na patelni rozgrzać olej z masłem. Dodać fasolkę i chwilę smażyć. Do fasolki dodać cebulę i razem jeszcze smażyć.

duszenie warzyw cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Dodać paprykę.

duszenie warzyw cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Na patelnię dodać kalarepę i razem chwilę smażyć. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

duszenie warzyw cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Warzywa podlać odrobiną wody i ułożyć na nich kiełbaski. Patelnię przykryć i dusić kiełbaski z warzywami 5 minut.

zapiekanie

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Warzywa przełożyć do naczynia do zapiekania.

zapiekanie cd

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Na warzywach ułożyć kiełbaski. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekać około 25 minut aż kiełbaski się zrumienią.

podawanie

Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywach

Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Dodać koperek do zapieczonych warzyw i wymieszać. Warzywa rozłożyć na talerze na nich położyć kiełbaski. Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Smacznego!