Sposób przygotowania:
Białe michałki
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywno. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Gdy cukier się rozpuści dokładamy żółtka. Do puszystej masy jajecznej dokładamy wymieszane sypkie składniki ( mąki wraz z proszkiem do pieczenia). Ciasto delikatnie mieszamy, a następnie wylewamy na blaszkę. Pieczemy biszkopt w 180°C przez około 15 minut. BEZA: Do białek dokładamy szczyptę soli i ubijamy je na sztywno. Do ubitych dokładamy cukier. Następnie do całości dokładamy mąkę , proszek oraz kokos. Całość delikatnie mieszamy. Wymieszane ciasto przelewamy na blaszkę i pieczemy w 180°C przez około 25 min. MASA: Przygotowaną Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (1/3 szklanki). Rozpuszczoną pozostawiamy do ostygnięcia. . Czekoladę łamiemy w kostki rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Schłodzoną śmietankę ubijamy . Gdy śmietanka się ubije dodajemy do niej serek, a następnie czekoladę, Na koniec wlewamy żelatynę i wsypujemy pokrojone michałki. Mieszamy całość.Wykończenie: Biszkopt, masa z michałkami, beza kokosowa. W trakcie przekładania biszkopt nasączamy likierem.