agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Białe szparagi z zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie, może być podawane samo lub być dodatkiem do mięs lub innych potraw. Można jeszcze podawać ze startym parmezanem.

Białe szparagi z zasmażką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Białe szparagi z zasmażką

 

 

Sposób przygotowania:

Białe szparagi z zasmażką
Szparagi umyć i oczyścić, odciąż ich końcówki. Wrzucić do garnka i gotować około 10-15 minut. Można co jakiś czas sprawdzać czy są już miękkie. W czasie jak szparagi będą się gotowały zróbmy zasmażkę. Posiekajmy drobno ząbek czosnku. Zrobić zasmażkę z bułki tartej, masła i czosnku. Wyjąć szparagi poczekać aż ociekną z wody i wrzucić na patelnię. Wymieszać z zasmażką i podawać.
Białe szparagi z zasmażką
Umyć i oczyścić szparagi, odciąć końcówki
Białe szparagi z zasmażką
Gotować ok 10-15 minut sprawdzając czy są już miękkie
Białe szparagi z zasmażką
Wyjąć ugotowane szparagi i poczekać aż ociekną z wody
Białe szparagi z zasmażką
Wrzucić na patelnię i wymieszać z zasmażką