Sposób przygotowania:
Biało-czarna rolada na Dzień Kobiet
Biszkopt: Jajka utrzeć na puszystą biała masę z cukrem. W osobnej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywać mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką drewnianą. Piekarnik rozgrzać do 185 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto na płasko. Piec około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika na czystą ściereczkę,papierem do góry. Papier zdjąć i biszkopt razem ze ściereczką zwinąć w rulon (dziękuję Ewcia za wskazówkę:)). Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę delikatnie wymieszać z cukrami. Dodać zagęstniki i ubić śmietanę na sztywno. Odstawić do lodówki. Ciasto rozwinąć i rozsmarować na nim krem czekoladowy. Na kremie rozsmarować 2/3 śmietany i ponownie zwinąć biszkopt. Resztę śmietany rozsmarować na wierzchu biszkopta. Obie czekolady zetrzeć na dużych oczkach ( po kolei). Bitą śmietanę posypać najpierw mleczną czekoladą a następnie biała. Pozostawić do schłodzenia (należy mocno schłodzić roladę). I to oczekiwanie jest najgorsze. Smacznego!
misia5
monikaT83
2milutka
monikaT83
marietta
monikaT83
edytaha
Zrób, zrób Monisiu, ja chętnie pomogę Ci zagospodarować ewentualne nadwyżki :)
monikaT83
Megg
monikaT83
Sarenka
zewa
Rolada cudo !!!
monikaT83
mysza75
monikaT83
ją zrobię tym bardziej,że gości będę mieć:)
jaNina
monikaT83