VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Biało- czerwona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie to przygotowałam na niedzielny obiad i szybko zniknęło ze stołu. Każdy plaster smakował śmietanowo- keczupowo.

Biało- czerwona karkówka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biało- czerwona karkówka

 

  • 500 g karkówki
  • 2 cebule
  • 0,5 kg pieczarek
  • zupa cebulowa knorr
  • przyprawa do karkówki
  • keczup
  • śmietana 12%
  • olej

Sposób przygotowania:

Biało- czerwona karkówka
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry ok 1,5 cm. Przyprawić przyprawą do karkówki i odstawić w chłodne miejsce do przegryzienia się mięsa z przyprawą. Pokrojoną w plasterki cebulę i pieczarki usmażyć na patelni. Wyłożyć nimi dno naczynia, następnie ułożyć plastry karkówki i znów cebulę z pieczarkami. Wszystko posypać, natrzeć sproszkowana zupą cebulowa. Na przemian posmarować śmietaną i keczupem (tak żeby powstały biało- czerwone pasy). Przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180C ok. 1 godz. 30 min.
Biało- czerwona karkówka
Aromat- zapach cebuli z zupą cebulową i pieczarkami roznosi się po całym domu.