Sposób przygotowania:
karkówka w musztardowej marynacie
Porcja dla 2 osób.
Dzień wcześniej: w misce mieszamy musztadę,przeciśnięty przez praskę czosnek,kolendre,kminek.Nacieramy plastry karkówki z obu stron,zawijamy w folię i odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia, plastry karkówki lekko rozbijamy,obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przekladamy do garnka i zalewamy wodą ok 3 cm nad mięso.Dorzucamy listek,ziele i kilka ziarenek pieprzu.Dusimy ok 20 min po czym zaciągamy sos mąką rozmieszaną z zimną wodą.Przyprawiamy solą,magą i pieprzem.
Dzień wcześniej: w misce mieszamy musztadę,przeciśnięty przez praskę czosnek,kolendre,kminek.Nacieramy plastry karkówki z obu stron,zawijamy w folię i odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia, plastry karkówki lekko rozbijamy,obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przekladamy do garnka i zalewamy wodą ok 3 cm nad mięso.Dorzucamy listek,ziele i kilka ziarenek pieprzu.Dusimy ok 20 min po czym zaciągamy sos mąką rozmieszaną z zimną wodą.Przyprawiamy solą,magą i pieprzem.