Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Biało-czerwona przekąska kibica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, szybka, ale efektowna przekąska

Biało-czerwona przekąska kibica Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biało-czerwona przekąska kibica

 

Sposób przygotowania:

Biało-czerwona przekąska kibica
Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacinamy do 3-4 głębokości mniej więcej co 0,5- 1 cm. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni przez 10 minut. Po tym czasie wkładamy w każde nacięcie po cienkim plasterku mozzarelli. Skrapiamy olejem, posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi. Pieczemy do czasu aż ser nam się lekko rozpuści (około 3-4 minut). W tym czasie z pieczywa wycinamy kieliszkiem nieduże kółka, które przesmażamy z obu stron na rozgrzanym maśle. Doprawiamy granulowanym czosnkiem oraz ziołami prowansalskimi. Ciepłe pomidory podajemy z okrągłymi grzankami.
Biało-czerwona przekąska kibica
Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacinamy do 3-4 głębokości mniej więcej co 0,5- 1 cm.
Biało-czerwona przekąska kibica
Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni przez 10 minut.
Biało-czerwona przekąska kibica
Po tym czasie wkładamy w każde nacięcie po cienkim plasterku mozzarelli. Skrapiamy olejem, posypujemy roztartymi w dłońmi ziołami prowansalskimi.
Biało-czerwona przekąska kibica
Pieczemy do czasu aż ser nam się lekko rozpuści (około 3-4 minut). W tym czasie z pieczywa wycinamy kieliszkiem nieduże kółka, które przesmażamy z obu stron na rozgrzanym maśle.