Sposób przygotowania:
Biało czerwona przekąska kibica
Mąkę, sól, pieprz, drożdże wsypujemy do miski. Dodajemy olej i zalewamy letnią wodą. Wyrabiamy ciasto. tak, jak na pizzę.
Słoiczek ajvaru (u mnie domowy) mieszamy z 3-4 łyżkami koncentratu pomidorowego. Doprawiamy oregano.
Wyrośnięte ciasto rozkładamy na blaszce. smarujemy je sosem. przykrywamy białymi szparagami - wcześniej obrane i lekko podgotowane), posypujemy czerwona papryką pokrojoną w kostkę i serem feta. Pieczemy 10-12 minut w 180 st.
Słoiczek ajvaru (u mnie domowy) mieszamy z 3-4 łyżkami koncentratu pomidorowego. Doprawiamy oregano.
Wyrośnięte ciasto rozkładamy na blaszce. smarujemy je sosem. przykrywamy białymi szparagami - wcześniej obrane i lekko podgotowane), posypujemy czerwona papryką pokrojoną w kostkę i serem feta. Pieczemy 10-12 minut w 180 st.