Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Biały krem na wieprzowinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Można gotować specjalnie- można wykorzystywać wywar z gotowania np. mięsa na sztukamięs wieprzowy.

Biały krem na wieprzowinie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biały krem na wieprzowinie

 

 

Sposób przygotowania:

Biały krem na wieprzowinie
Obrać i umyć mięso i warzywa . Przypiec na suchej patelni tak by się lekko zrumieniły marchew, por i cebulę .Warzywa i mięso ułożyć w garnku - dorzucić przyprawy i szczyptę soli .Zalać wodą . Doprowadzićdo wrzenia- zmniejszyć gaz i na małym gotować godzinę pod przykryciem ( gdyby płyn odparował to uzupełnić wrzątkiem). W czasie kiedy zupa się gotują obrać ziemniaki .Umyć. Pokroić w drobną kostkę .Zalać wodą tak by ledwo je zakrywała , osolić szczypta soli i ugotować.Wyjąć mięso i warzywa z wywaru . Przecedzić wywar . Połączyć wywar z gotowania mięsa z ziemniakami i wodą w której się gotowały. Dorzucić seler , korzeń pietruszki , ugotowany por i cebulę . Zmiksować wszystko razem na krem z śmietanką . Doprawić do smaku mielonym białym pieprzem , gałką muszkatołową . Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i dodać do zupy .Podawać posypaną natką pietruszki drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zupa powinna być gęsta .
Biały krem na wieprzowinie
Opiec marchew -cebulę i por na suchej patelni
Biały krem na wieprzowinie
Mięso i warzywa ułożyc w garnku - zalać wodą i ugotować
Biały krem na wieprzowinie
Wyjąć miesi i warzywa - wywar przecedzić
Biały krem na wieprzowinie
Ugotować ziemniaki i połączyć z wywarem z miesa - zmiksować

Tagi:

mięso szynka