Sposób przygotowania:
Biały krem na wieprzowinie
Obrać i umyć mięso i warzywa . Przypiec na suchej patelni tak by się lekko zrumieniły marchew, por i cebulę .Warzywa i mięso ułożyć w garnku - dorzucić przyprawy i szczyptę soli .Zalać wodą . Doprowadzićdo wrzenia- zmniejszyć gaz i na małym gotować godzinę pod przykryciem ( gdyby płyn odparował to uzupełnić wrzątkiem). W czasie kiedy zupa się gotują obrać ziemniaki .Umyć. Pokroić w drobną kostkę .Zalać wodą tak by ledwo je zakrywała , osolić szczypta soli i ugotować.Wyjąć mięso i warzywa z wywaru . Przecedzić wywar . Połączyć wywar z gotowania mięsa z ziemniakami i wodą w której się gotowały. Dorzucić seler , korzeń pietruszki , ugotowany por i cebulę . Zmiksować wszystko razem na krem z śmietanką . Doprawić do smaku mielonym białym pieprzem , gałką muszkatołową . Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i dodać do zupy .Podawać posypaną natką pietruszki drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zupa powinna być gęsta .