Sposób przygotowania:
Biały makowiec bez pieczenia
W pierwszej kolejności zmiel mak, a następnie namocz go w wodzie.
Po godzinie odcedź wodę i przełóż go do malaksera.
Dodaj syrop z agawy, sok z cytryny, mąkę kokosową i mleko. Zmiksuj na gładką masę.
Pod koniec dodaj płynny olej kokosowy. Wymieszaj przy pomocy łyżki.
Wyłóż do tortownicy o średnicy 18 centymetrów.
Zostaw na kilka godzin w zamrażarce.
Po wyjęciu możesz polać ciasto czekoladą i przyozdobić jagodami goji i listkami mięty.
Po godzinie odcedź wodę i przełóż go do malaksera.
Dodaj syrop z agawy, sok z cytryny, mąkę kokosową i mleko. Zmiksuj na gładką masę.
Pod koniec dodaj płynny olej kokosowy. Wymieszaj przy pomocy łyżki.
Wyłóż do tortownicy o średnicy 18 centymetrów.
Zostaw na kilka godzin w zamrażarce.
Po wyjęciu możesz polać ciasto czekoladą i przyozdobić jagodami goji i listkami mięty.
SylaUla