Sposób przygotowania:
Bieszczadzki smalczyk z grzybami leśnymi
Mięso i słoninę kroimy w kostkę. Osobno mielimy w maszynce do mięsa słoninę i osobno mięso. Cebule i czosnek obieramy. Następnie siekamy drobno.
Do brytwanki wkładamy zmieloną słoninę topimy dodajemy czosnek i cebulę. Smażymy chwilę dodajemy zmielone mięso. Topimy wszystko- mieszając co jakiś czas.
Następnie dodajemy pokrojone drobno grzyby i dalej dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smalczyk ma być pikantny.
Przekładamy do słoików.
Do brytwanki wkładamy zmieloną słoninę topimy dodajemy czosnek i cebulę. Smażymy chwilę dodajemy zmielone mięso. Topimy wszystko- mieszając co jakiś czas.
Następnie dodajemy pokrojone drobno grzyby i dalej dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smalczyk ma być pikantny.
Przekładamy do słoików.