ag10224

ag10224

Kucharz
[Przepisów: 8]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny bigos na różne okazje

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • duża główka kapusty
  • pół kg kiełbasy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 kostki rosołowe
  • mięso z kurczaka ( mogą być resztki z obiadu z poprzedniego dnia)
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Szatkujemy kapustę i wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Cebulę kroimy w kostkę a marchewkę w paski i dodajemy do kapusty. Po ok. 10 minutach gotowania dodajemy kiełbasę i mięso oraz kostki rosołowe, sól i pieprz a następnie przecier pomidorowy.Gotujemy 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy mąkę i smażymy ciągle mieszając aż do uzyskania złocistego koloru. Dodajemy ostrożnie do kapusty i jeszcze przez 5 minut gotujemy na małym ogniu.