Sposób przygotowania:
Bigos
Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować udko ugotować w ok 1l. wody z vegetą Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć. Wieprzowinę udusić z przyprawami. Kapustę, jeśli jest taka potrzeba przepłukać, pokroić i włożyć do garnka.Dodać ugotowane grzyby wraz z wywarem, pokrojone mięsa, przesmażone wędliny i pokrojoną w piórka cebulę. Włożyć listek, pieprz ziarn., ziele angielskie i jałowiec. Podlać wywarem pozostałym po ugotowaniu udka.Gotować na wolnym ogniu. Wystudzić i powtórzyć gotowanie. I tak przez kilka dni! SMACZNEGO!
Jojo
Henia
Do bigosu im więcej różnych tym lepszy jest smak!
dusia30
góralka
Marika_1961
Henia
Nie przepadam za białą kapustą w bigosie. Wolę z samej kiszonej!
evita0007
Henia
Napisz, jak Ci wyszedł!
evita0007
Napiszę ,jak bym mogła nie napisać :)