Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Bigos

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dobry i bez okazji!!!!!!!!

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • 2,5 kg dobrej kiszonej kapusty
  • 2 duże cebule
  • 1 duża marchewka
  • 0,5 kg surowego boczku wędzonego
  • 0,5 kg dobrej cienkiej kiełbasy
  • 1 udko z kurczaka
  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
  • 0,3 kg wołowiny b/k
  • kilka suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować udko ugotować w ok 1l. wody z vegetą Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć. Wieprzowinę udusić z przyprawami. Kapustę, jeśli jest taka potrzeba przepłukać, pokroić i włożyć do garnka.Dodać ugotowane grzyby wraz z wywarem, pokrojone mięsa, przesmażone wędliny i pokrojoną w piórka cebulę. Włożyć listek, pieprz ziarn., ziele angielskie i jałowiec. Podlać wywarem pozostałym po ugotowaniu udka.Gotować na wolnym ogniu. Wystudzić i powtórzyć gotowanie. I tak przez kilka dni! SMACZNEGO!