krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • kapusta biała 1 kg
  • kapusta kiszona 500 g
  • schab wieprzowy 200 g
  • kiełbasa 1 szt.
  • cebula 2 szt.
  • liść laurowy 2 szt.
  • olej 0.25 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta
  • sos 1 szt.

Sposób przygotowania:

Bigos
1.Pokroić cebulę. Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę.
2.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, po czym dodać schab i trzymać kilka minut na średnim ogniu. Potem dodać kiełbasę i podsmażać kolejnych parę minut.
3.Kapustę poszatkować. Kiszoną kapustę odcedzić z soku i rozdrobnić (wystarczy pokroić grubo). Jedno i drugie dusić na średnim ogniu z 3 łyżkami oleju. Żeby się nie przypaliło można dodać trochę wody.
4.Po kilkunastu minutach dodać podsmażone wcześniej mięso i przyprawy, podlać trochę sosem sojowym. Dusić na małym ogniu.