Sposób przygotowania:
Bigos bez kapusty
Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Kiełbasę pokroić w kostkę. Każdy składnik podsmażyć na łyżce oleju na osobnych patelniach. Wszystko połączyć i podlać bulionem, dodać przecier i doprawić do smaku. Poddusić na małym ogniu przez około 30 minut. Podawać z ryżem. Potrawę można zamrażać :) Smacznego!!
bajtek
misiabe
Gdy zrobiłam to po raz pierwszy mąż zerknął do garnka i stwierdził że znów bigos zrobiłam. Spróbował i z uśmiechem na ustach powiedział - ooo w końcu bigos bez kapusty :)
Dla wyjaśnienia - mąż nie cierpi kapusty ani kiszonej ani świeżej
No i tak to już jakoś u mnie w domu zostało.. :)
bajtek
Teraz już rozumiem , skąd ta nazwa i powinna tak faktycznie pozostać. Świetnego masz znawcę od bigosów........ :O) :O):O) Pozdrawiam