eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bigos Eli z dyni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny bigos z dyni i papryki z dodatkiem kiełbasy i cebuli.

Bigos Eli z dyni. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos Eli z dyni.

 

  • 75 dkg obranej dyni
  • 75 dkg czerwonej papryki
  • 50 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 50 dkg cebuli
  • 4 łyżki oleju
  • 10dkg koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Bigos Eli z dyni.
Obraną ze skóry i pestek dynię pokroić w kostkę.Cebule pokroić w ćwierć krążki.Papryki umyć,usunąć szypółki i pestki.Miąsz papryki pokroić w paski.Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.W dużym rondlu rozgrzać olej,dodać kiełbasę i przesmażyć.Do kiełbasy dodać cebulę i jeszcze chwilę razem smażyć.Do rondla dodać paprykę,dynię,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i papryką w proszku.Całość wymieszać,podlać odrobiną wody i dusić.Gdy wszystko będzie pół miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dusić do miękkości.Ja podałam bigos z ugotowanym ryżem.Smacznego!
Bigos Eli z dyni.
Obraną z osłonek kiełbasę pokroić w kostkę.
Bigos Eli z dyni.
Cebule obrać z łusek i pokroić w pół krążki.
Bigos Eli z dyni.
Umyte i obrane papryki oczyszczone z szypółek i pestek pokroić w paski.
Bigos Eli z dyni.
Obraną ze skóry i pestek dynię pokroić w kostkę.