kista33

kista33

Kucharz
[Przepisów: 29]

Bigos po cygansku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie w kazdym bigosie musi byc kapusta... Möj jest inny,ale tez bardzo smaczny...

Bigos po cygansku

Składniki:

Bigos po cygansku

 

  • 1kg.miesa mielonego
  • 1kg.pieczarek
  • 1 cebula
  • pol sloika papryki konserwowej
  • pol sloika ogörköw konserwowych
  • sos:
  • 2 lyzki keczupu
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 2 lyzki musztardy
  • 2 lyzeczki curry
  • 1szkl.wody
  • pieprz,vegeta

 

Sposób przygotowania:

Bigos po cygansku
Mieso mielone doprawic jak na kotlety i uformowac z niego male kulki i usmayc na oleju.Pieczarki pokroic w plastry,obgotowac i usmazyc z pokrojana w kosteczke cebulka.Do garnka wlac 1szkl.wody,dodac keczup,koncentrat,musztarde i curry.To wszystko lekko podgrzac.Papryke i ogörki pokroic w paseczki i dodac do sosu.Na koncu wlozyc kulki z mielonego.
Wszystko wymiszac i troszeczke podgotowac

Tagi:

sosy bigos