mimi-miki

mimi-miki

Kucharz
[Przepisów: 14]

bigos po cygańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

moja rodzina go uwielbia, pyszny również na uroczystości

bigos po cygańsku

Składniki:

bigos po cygańsku

 

Sposób przygotowania:

bigos po cygańsku
pieczarki gotować w lekko osolonej wodzie około pół godziny. Pokroić w plasterki. Na oliwie podsmażyć mielone. Gotowe wrzucić do dość dużego garnka, następnie podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać do mielonego. Paprykę pokroić w paski, ogórki i pieczarki w kostkę i wszystko dodać do garnka z mielonym mięsem. Dodać ketchup, koncentrati przyprawy. Dusić na wolnym ogniu ok. pół godziny.

Tagi:

mięso bigos