Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Bigos po węgiersku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupełnie inny niż nasz rodzinny....

Bigos po węgiersku

Składniki:

Bigos po węgiersku

 

  • 1 główka białej kapusty
  • 70 dag boczku surowego
  • 50 dag boczku wędzonego
  • 10 dag smalcu
  • 3 łyżki mąki
  • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ocet i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos po węgiersku
Kapustę poszatkować. Boczek świeży i wędzony pokroić w kostkę. Dodać wraz z koperkiem do kapusty. Podlać niewielką ilością wody. Dusić do miękkości mięsa. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Wrzucić do kapusty. Podlać śmietaną. Dusić jeszcze przez ok 3 min. Doprawić solą i octem do smaku

Tagi:

bigos