Sposób przygotowania:
Bigos studencki
Kapustę kiszoną gotujemy ok 40 min z dodatkiem liścia laurowego. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę , kiełbasę także kroimy w kostkę.
Na dużej patelni na oleju podsmażamy pokrojona cebule z kiełbasą. Dodajemy pokrojone pieczarki. doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Posypujemy czerwoną papryką . Mieszamy. dodajemy przecier pomidorowy , jeszcze chwilę smażymy.
Zawartość patelni dodajemy do ugotowanej kapusty, mieszamy i gotujemy ok 10 min. Odstawiamy .
Na dużej patelni na oleju podsmażamy pokrojona cebule z kiełbasą. Dodajemy pokrojone pieczarki. doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Posypujemy czerwoną papryką . Mieszamy. dodajemy przecier pomidorowy , jeszcze chwilę smażymy.
Zawartość patelni dodajemy do ugotowanej kapusty, mieszamy i gotujemy ok 10 min. Odstawiamy .