Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty z pieczarkami
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pieczarki myjemy, kroimy je w plastry i wrzucamy do rozgrzanego garnka w którym podsmażyliśmy cebulę. Podsmażamy pieczarki tak długo aż wyparuje z nich cała woda. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka z pieczarkami. Ja wrzucałam kapustę porcjami, tzn. Wrzuciłam 1/3 i czekałam aż zmniejszy swoją objętość, po czym dodawałam kolejną porcję. Całość przyprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Koperek i cebulkę siedmiolatkę siekamy i dodajemy do naszego bigosu. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy doprawiamy do smaku i gotujemy bez przykrycia zredukuje się większość płynu i zmniejszy się objętość. Bigos podajemy na ciepło z pieczywem. SMACZNEGO!