pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bigos Teściowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bigos w wykonaniu Teściowej

Bigos Teściowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos Teściowej

 

  • 300 g kapusta biała,
  • 500 g kapusta kiszona,
  • 200 g mięso wieprzowe bez kości,
  • sól ziołowa,
  • pieprz kolorowy ziarnisty,
  • 100 g koncentrat pomidorowy,
  • 5 sztuk grzyby suszone

 

Sposób przygotowania:

Bigos Teściowej
Kapustę białą szatkujemy, kiszoną odciskamy z soku wrzucamy do garnka i gotujemy. Dodajemy mięso wieprzowe pokrojone w niewielkie kawałeczki, sól, pieprz, koncentrat, grzyby suszone i gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka.
Bigos Teściowej
Bigos Teściowej