ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Bigos tradycyjny wg Kasi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawa, która jest wszystkim dobrze znana i przez większość z nas bardzo lubiana. Najlepiej gotowana kilka razy.

Bigos tradycyjny wg Kasi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos tradycyjny wg Kasi

 

Sposób przygotowania:

Bigos tradycyjny wg Kasi
Szynkę wieprzową kroję na małe kawałki i wrzucam na patelnie z dodatkiem oleju, liścia laurowego, ziela angielskiego, jałowca i duszę około 1,5 godziny. Kapustę kiszoną odciskam i kroję. Gotuję do miękkości. Kapustę białą siekam i gotuję do miękkości. Kiełbasę kroję i smażę. Gdy obie kapusty są miękkie łączę je ze sobą i dodaję usmażone kawałki kiełbasy. Szynkę wieprzową doprawiam Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną oraz dodaję łyżkę przecieru. Przekładam mięso do kapusty. Całość mieszam i doprawiam jeszcze do smaku Vegetą lub solą, pieprzem i przecierem pomidorowym. Bigos gotuję jeszcze dwa razy w odstępach 24 -godzinnych. Oczywiście w między czasie podjadając ;) 
Bigos tradycyjny wg Kasi
Z szynki wieprzowej gotuję gulasz jak do obiadu
Bigos tradycyjny wg Kasi
Kiszoną kapustę odciskam i kroje po czym gotuję.
Bigos tradycyjny wg Kasi
Kiełbase toruńską kroję na mniejszekawałki i smażę
Bigos tradycyjny wg Kasi
Białą kapuste szatkuję i gotuję do miękkości