Sposób przygotowania:
Bigos tradycyjny wg Kasi
Szynkę wieprzową kroję na małe kawałki i wrzucam na patelnie z dodatkiem oleju, liścia laurowego, ziela angielskiego, jałowca i duszę około 1,5 godziny. Kapustę kiszoną odciskam i kroję. Gotuję do miękkości. Kapustę białą siekam i gotuję do miękkości. Kiełbasę kroję i smażę. Gdy obie kapusty są miękkie łączę je ze sobą i dodaję usmażone kawałki kiełbasy. Szynkę wieprzową doprawiam Vegetą, pieprzem i papryką czerwoną oraz dodaję łyżkę przecieru. Przekładam mięso do kapusty. Całość mieszam i doprawiam jeszcze do smaku Vegetą lub solą, pieprzem i przecierem pomidorowym. Bigos gotuję jeszcze dwa razy w odstępach 24 -godzinnych. Oczywiście w między czasie podjadając ;)