Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Bigos wg Justyna92

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny bigos - najlepszy jest po kilku dniach

Bigos wg Justyna92 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos wg Justyna92

 

  • 1kg kiszonej kapusty
  • 20dag mięsa (np wołowina , cielęcina )
  • 0,5kg kiełbasy
  • 0,5kg świeżej kapusty
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do bigosu
  • Vegeta

Sposób przygotowania:

Bigos wg Justyna92
Kiszoną kapustę przepłukać wodą i nastawić żeby się gotowała. Świeżą kapustę poszatkować i przelać kilka razy gorącą wodą i dodać do kiszonej kapusty. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju , dodać pokrojone mięso i chwilkę smażyć. Usmażone mięso dodać do gotującej się kapusty. Następnie kroimy kiełbasę dodajemy do bigosu i przyprawiamy. Do bigosu można tez dodać przecier pomidorowy.
Bigos wg Justyna92
Kiszoną kapustę przepłukać wodą i nastawić żeby się gotowała
Bigos wg Justyna92
Świeżą kapustę poszatkować i przelać kilka razy gorącą wodą
Bigos wg Justyna92
Cebulę drobno posiekać podsmażyć na oleju dodać pokrojone mięso i chwilkę smażyć
Bigos wg Justyna92
Usmażone mięso dodać do gotującej się kapusty