Sposób przygotowania:
Bigos wieloskładnikowy
Wszystkie składniki przygotowujemy osobno. Marchew i kabaczka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę dowolnie pokroić. Kozaki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkować. Ćwiartki z kurczaka wytrybować i mięso pokroić w kostkę ( kości i skórę można zostawić do zupy ). Kiełbasę pokroić w półplasterki. W szerokim rondlu rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić marchew i podsmażyć. Przełożyć ją do dużego garnka, potem do rondla wrzucić kabaczka, podsmażyć i przełożyć do garnka. I tak podsmażać wszystkie składniki według kolejności. Na koniec wlać do garnka wodę dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości składników. Potem dodać ketchup i koncentrat i dalej dusić aż wszystko będzie miękkie. W razie potrzeby doprawić. Podawać najlepiej z pieczywem.
marietta
zbysiowa
zewa