goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Bigos z cukinii na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sezonie smakuje najlepiej.

Bigos z cukinii na ostro Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos z cukinii na ostro

 

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinii na ostro
Cebulę kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki - podsmażamy na tłuszczu. Cukinie obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy ją w kostkę. Całość dusimy do miękkości (podlewamy odrobiną wody). Dodajemy bardzo drobno pokrojoną papryczkę i dusimy. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Tak przygotowany bigos z cukinii podajemy z pieczywem.
Bigos z cukinii na ostro
Dodajemy bardzo drobno pokrojoną papryczkę i dusimy.