Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią i pulpecikami
Najpierw przygotowuję wszystkie składniki . Warzywa myję , cukinię kroję w dużą kostkę, cebulę obieram i kroję w piórka, paprykętak samo, czosnek w plasterki. W garnku rozgrzewam olej, najpierw podsmażam cebulę i czosnek, dodaję przyprawy, jak cebula zmięknie dodaję cukinię i paprykę, całość mieszam i chwilę duszę aż wytworzy się sok, dodaję pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Podlewam wszystko wrzątkiem, zakrywam i gotuję.
W między czasie przygotowuję pulpeciki. Do mięsa wbijam jajka, dodaję cebulkę, solę i pieprzę do smaku, wyrabiam dokładnie masę mięsną, jeśli jest rzadka dodaję łyżkę bułki tartej . Formuję pulpecikami i gotuję je w osolonej wodzie( 5 minut). Podgotowane dodaję do lecza i gotuję jeszcze około 15 minut „na małym gazie”
Na koniec posypuję natką, doprawiam do smaku i podaję .
W między czasie przygotowuję pulpeciki. Do mięsa wbijam jajka, dodaję cebulkę, solę i pieprzę do smaku, wyrabiam dokładnie masę mięsną, jeśli jest rzadka dodaję łyżkę bułki tartej . Formuję pulpecikami i gotuję je w osolonej wodzie( 5 minut). Podgotowane dodaję do lecza i gotuję jeszcze około 15 minut „na małym gazie”
Na koniec posypuję natką, doprawiam do smaku i podaję .