gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Bigos z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bigos z cukinią smakuje bardzo dobrze

Bigos z cukinią

Składniki:

Bigos z cukinią

 

  • 1 główka kapusty białej
  • 1-2 cukinie lub kabaczek
  • 300-400 gram kiełbasy zwyczajnej
  • 100 gram margaryny
  • 2-3 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • pieprz
  • przyprawa do bigosu

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinią
Pierwsze liście kapusty obieramy. Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka (na dno garnka wkładamy margarynę). Cukinię obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w kawałki średniej wielkości. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Kapustę z cukinią dusimy pod przykryciem z 15 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty z cukinią. Całość dusimy pod przykryciem do czasu aż kapusta i cukinia będą miękkie. (od czasu do czasu mieszamy) Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do bigosu. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie mieszamy.