Sposób przygotowania:
Bigos z cukinii
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kiełbasę pokroić w pół plastry.
Na patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, zrumienić na złoty kolor.
Następnie dodać kiełbasę i pozostałe składniki, chwilę razem poddusić.
Przełożyć wszystko do garnka, podlać ciepłą wodą, dodać przyprawy i dusić na wolnym ogniu do miękkości cukinii.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Bigos podawać z pieczywem.
Na patelnię wlać olej, wrzucić cebulę, zrumienić na złoty kolor.
Następnie dodać kiełbasę i pozostałe składniki, chwilę razem poddusić.
Przełożyć wszystko do garnka, podlać ciepłą wodą, dodać przyprawy i dusić na wolnym ogniu do miękkości cukinii.
Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Bigos podawać z pieczywem.