Sposób przygotowania:
Bigos z kabaczka z kiełbaską i papryką
Kabaczka dokładnie wyszorować i odciąć końcówki.Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Kabaczka pokroić w kostkę i przełożyć do miski-odstawić.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie .Cebulę obrać i posiekać dodać do kiełbaski. Do podsmażonej kiełbaski i zeszklonej cebulki dodać pokrojonego kabaczka i pokrojoną paprykę.Całość posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i smażyć przez ok. 5 minut.Podlać wodą i dusić przez ok. 25 minut.Dodać koncentrat, ketchup, majeranek, cukier i suszoną pietruszkę.Co jakiś czas mieszając gotować przez ok. 10 minut.W razie potrzeby na koniec doprawić cukrem ,solą i pieprzem.