Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Bigos z kabaczka lub cukini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nie typowy bigos każdego zaskoczy

Bigos z kabaczka lub cukini

Składniki:

Bigos z kabaczka lub cukini

 

  • jeden duży kabaczek lub 4-5 cukinii(obieramy i wyciągamy ziarenka)
  • 0,5 kg wędlina(może być więcej)
  • przyprawy
  • przecier pomidorowy

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kabaczka lub cukini
obrane warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć starty kabaczek lub cukinie wrzucamy do garnka dodajemy wędlinę i przyprawy oraz przecier pomidorowy gotujemy tak długo aż warzywo będzie miękkie możemy dodać startą marchewkę podawać ciepłe w czasie gotowania mieszamy i w razie potrzeby podlewamy bulionem lub wodą