zathraness

zathraness

Kucharz
[Przepisów: 14]

Bigos z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka potrawka z kabaczka, ala bigos

Bigos z kabaczka

Składniki:

Bigos z kabaczka

 

  • jeden średni kabaczek
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • 150 dag boczku
  • 150 dag kiełbasy zwyczajnej
  • ze 2 średnie marchewki
  • 1 duża cebula
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos z kabaczka
Cukinię obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu, aż zmięknie. Dorzucić pożądaną ilość ziela angielskiego i liścia laurowego. W międzyczasie obrać i zetrzeć marchewkę na tarce, pokroić boczek oraz kiełbasę w kostkę, podsmażyć na patelni z cebulą i marchewką. Gdy cukinia już będzie miękka dodać mięso oraz warzywa, przecier pomidorowy, posolić i popieprzyć. Często dodawałam także sos ostro - słodki lub słodko - kwaśny.
Smacznego!