misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Bigos z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa ta nadaje się do przechowywania w lodówce, na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza....

Bigos z kabaczka

Składniki:

Bigos z kabaczka

 

  • kabaczek obrany i pokrojony w „zapałkę” - 1 szt
  • cebule drobno pokrojone - 2-3 szt
  • olej - 3-4 łyżki
  • pomidory bez skórki - 1/4 kg
  • sól
  • pieprz
  • przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos z kabaczka
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać kabaczek, podlać wodą i dusić do miękkości. Pokrojone pomidory udusić na tłuszczu, dodać przyprawy. Wymieszać z kabaczkiem. Doprawić do smaku. Potrawa ta nadaje się do przechowywania w lodówce, na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza.