Sposób przygotowania:
Bigos z kapusty II
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.
eli_555