zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2336]

Bigos z kapusty II

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Uwielbiam bigos, więc dziś kolejny przepis.............

Bigos z kapusty II

Składniki:

Bigos z kapusty II

 

 

  • 1 główka kapusty
  • 700 g świeżej łopatki wieprzowej
  • 500 g kiełbasy wiejskiej
  • sól, pieprz do smaku
  • maggi do smaku
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • woda
  • 1 szczypta cukru
  • 1 duża cebula

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty II
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.