Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bigos z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bigos w smaku przypomina bigosik z młodej kapusty, jest słodko kwaśny,idealny na różne okazje, prosty i szybkiw przygotowaniu. Przepis otrzymałam od koleżanki.

Bigos z kapusty pekińskiej

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej

na bigos

  • kapusta pekińska - 1 szt duża
  • czosnek - 1 ząbek
  • kiełbasa cienka -1 pętko
  • pieczarki - 0,5 kg
  • papryka - 3 szt
  • cebula - 5 szt
  • ogórki kiszone - 5 szt
  • keczup pikantny 280 g

Kuleczki :

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską, pokroić, przełożyć do garnka, podlać małą ilością wody, posolić, dusić na wolnym ogniu.

Ogórki kiszone i kiełbasę pokroić w paseczki.

Cebulę obrać, pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki.

Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.

Wszystkie składniki przesmażyć oddzielnie na tłuszczu, dodać do kapusty, razem z czosnkiem, poddusić.

Z mielonego mięsa, formować małe kulki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoty kolor, przełożyć do reszty składników, dodać keczup, przyprawić przyprawami do smaku, chwilę poddusić.

Smacznego ! 


Tagi:

danie bigos