MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Książka Kucharska: Potrawy z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny bigos z młodej kapusty z kiełbasą.

Bigos z młodej kapusty, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z młodej kapusty,

 

  • 1 młoda kapusta
  • 1 cebula
  • 300g kiełbasy podwawelskiej
  • 200g kiełbasy śląskiej
  • 50ml soku pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 50ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • kostka warzywna
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty,
Kapustę szatkujemy, przekładamy na durszlak i opłukujemy przelewając wodą.Następnie wkładamy do garnka,dodajemy kostkę, sól, pieprz , 1 łyżkę oleju, wodę, mieszamy i gotujemy pod przykryciem 10 minut.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, kiełbasę kroimy w półplasterki.Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim cebulę,mieszając przez 2 minuty , następnie dodajemy kiełbasę i wszystko razem smażymy przez 10 minut. Do Kapusty wlewamy sos pomidorowy, mieszamy i gotujemy , bez pokrywki przez 8 minut. Usmażoną kiełbasę z cebulą dodajemy do kapusty, mieszamy i podajemy gorącą posypaną koperkiem.
Bigos z młodej kapusty,
Podstawowe produkty to kapusta, kiełbasa, cebula.
Bigos z młodej kapusty,
Kapustę opłukujemy, dodajemy kostkę, sól, pieprz, olej ,mieszamy i gotujemy.
Bigos z młodej kapusty,
Do kapusty dodajemy sos pomidorowyi razem gotujemy przez 8 minut.
Bigos z młodej kapusty,
Na końcu do kapusty wsypujemy usmażoną kiełbasę z cebulą.