czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Bigos z młodej kapusty wg czekoladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bigos z młodej kapusty ma troszkę słodki smak, ale taki właśnie najbardziej lubi moja rodzinka.

Bigos z młodej kapusty wg czekoladki

Składniki:

Bigos z młodej kapusty wg czekoladki

 

  • 3 średnie główki młodej kapusty,
  • 1 kg mięsa wieprzowego,
  • 3 krótkie laski wędzonej kiełbasy,
  • 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego,
  • 5 łyżek ostrego keczupu,
  • 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
  • łyżka przyprawy do bigosu,
  • 3 łyżki posiekanego koperku,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty wg czekoladki
Mięso umyć i ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i bardzo drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa. Dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić do smaku kwaskiem, solą, pieprzem i przyprawa do bigosu. Gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać przecier pomidorowy, keczup i koperek. Doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.