Sposób przygotowania:
Bigos z papryką czerwoną
Kapustę kiszoną wypłukać, odcisnąć i zalać zimną wodą. Gotować 25 minut i odcedzić. Ponownie zalać wodą, gotować ok 40 minut. Odcedzić i posiekać , żeby potem się nam przy jedzeniu nie "ciągnęła". Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Z kiełbasy usunąć osłonkę , pokroić w kostkę. Cebulę obrać , posiekać . Zeszklić na 2 łyżkach oleju. Kapustę obgotowaną , pokrojoną włożyć do rondelka, wlać piwo, dodać posiekaną, zeszkloną cebulę, kiełbasę oraz paprykę.Przyprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, solą oraz pieprzem. Gotować ok 20 minut .Następnie dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać , gotować jeszcze parę minut .