SUPERPRZEPIS

Bigos z młodej kapusty

         
ocena: 4/5 głosów: 8
Bigos z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Pyszny bigos z młodej kapusty z dodatkiem papryki, pomidora i kiełbasy. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Przełóż do garnka, zalej wodą, posól i zagotuj. Odcedź wodę. Na dno garnka wrzuć łyżkę masła oraz pokrojoną cebulę. Chwilę podsmaż kapustę. Następnie podlej kapustę wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, przyprawę uniwersalną, posiekany koper oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na odrobinie oliwy. Dodaj do bigosu. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę, natomiast pomidora w półplasterki. Dodaj do kapusty. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Z łyżki masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj do bigosu. Wymieszaj i chwilę pogotuj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bigos z młodej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Przełóż do garnka, zalej wodą, posól i zagotuj. Odcedź wodę.
Bigos z młodej kapusty
Na dno garnka wrzuć łyżkę masła oraz pokrojoną cebulę. Chwilę podsmaż kapustę. Następnie podlej kapustę wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, przyprawę uniwersalną, posiekany koper oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę. Gotuj.
Bigos z młodej kapusty
Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na odrobinie oliwy. Dodaj do bigosu.
Bigos z młodej kapusty
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę, natomiast pomidora w półplasterki. Dodaj do kapusty. Wymieszaj i gotuj kolejne 10 minut. Z łyżki masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj do bigosu. Wymieszaj i chwilę pogotuj. Dopraw do smaku.