Sposób przygotowania:
Bigos z pęczakiem i ziemniakami
Przygotowanie:
Do naczynia o grubym dnie włożyć kapustę kwaszoną na drobno pokrajaną słoninę.Pęczak na kilka godzin przed gotowaniem namoczyć w letniej wodzie.Głowiznę lub mięso z łopatki po oddzieleniu kości pokrajać w kostkę.Obsypać kapustę przyprawami,rozłożyć kapustę przyprawami,rozłożyć na niej pokrajane mięso,cebulę,odcedzony pęczek.Zalać wszystko wrzącą wodą,aby pokrywała produkty.Gotować około 1 godziny i 30 minut pod przykryciem.Miękkie produkty wymieszać.
Do naczynia o grubym dnie włożyć kapustę kwaszoną na drobno pokrajaną słoninę.Pęczak na kilka godzin przed gotowaniem namoczyć w letniej wodzie.Głowiznę lub mięso z łopatki po oddzieleniu kości pokrajać w kostkę.Obsypać kapustę przyprawami,rozłożyć kapustę przyprawami,rozłożyć na niej pokrajane mięso,cebulę,odcedzony pęczek.Zalać wszystko wrzącą wodą,aby pokrywała produkty.Gotować około 1 godziny i 30 minut pod przykryciem.Miękkie produkty wymieszać.