dorota1986

dorota1986

Kucharz
[Przepisów: 7]

bigos z pieczarek i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny bigosik można pasteryzować na zimę

bigos z pieczarek i pora

Składniki:

bigos z pieczarek i pora

 

  • 1 kg pieczarek
  • 30 dag kiełbasy zwykłej
  • można dokupić ok pół kg ścinek z wędlin
  • pół kg gotowanego mięsa (z obiadu)
  • 3 pory
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

bigos z pieczarek i pora
Pieczarki wyczyścić, pokroić w paski lub plasterki i podsmażyć na łyżce masła łyżce. Dodać pokrojoną w ćwiartki podsmażoną kiełbasę i mięso.Pory pokrojone w półksiężyce gotować ok 5-10 minut od zagotowania się wody.Przyprawić solą i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy i gotować około pół godziny .