Sposób przygotowania:
Bigos z pieczarkami
Pierwsze liście kapusty obieramy, a resztę szatkujemy. Na dno garnka wlewamy oliwę i przekładamy poszatkowaną kapustę. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy do kapusty. Pieczarki z kapustą dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu, aż kapusta będzie miękka (od czasu do czasu mieszamy). Kiełbasę kroimy w kostkę i przekładamy do kapusty i pieczarek. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy: sól, pieprz oraz ostrą paprykę. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę na wolnym ogniu.
![Bigos z pieczarkami Bigos z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-z-pieczarkami-261888.jpg)
![Bigos z pieczarkami Bigos z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-z-pieczarkami-261889.jpg)
![Bigos z pieczarkami Bigos z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-z-pieczarkami-261890.jpg)
![Bigos z pieczarkami Bigos z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-z-pieczarkami-261891.jpg)